Carlo Lewis maakt zich sterk voor oplossing in grondenrechten problematiek

Lewis-David-Carlo

Carlo Lewis is DNA kandidaat van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Sipaliwini. Hij is ruim 17 jaar dorpskapitein, getrouwd en vader van vijf kinderen. Hij heeft het Dr. J.C de Miranda Lyceum bezocht en is in zijn vrije tijd graag met zijn kinderen bezig. Lewis houdt er ook van om te jagen en te vissen en houd zich graag bezig met de mensen in zijn dorp. Indien hij op 25 mei gekozen wordt, wil hij zich sterk maken om zo snel mogelijk een oplossing te brengen in de grondenrechten problematiek. “ De grondenrechtenproblematiek is niet een gemakkelijk ding, het is niet zo makkelijk als men denkt, echter moet er een oplossing komen”, zegt de kandidaat van Sipaliwini.

Lewis is al sinds zijn 20ste actief in de politiek. Hij begon binnen de jongerenbeweging van Kabalebo en was vanaf 1991 tot en met 2000 heel actief, hierna heeft hij het rustig gedaan. Lewis werd enkele jaren geleden door de partij benaderd om zich kandidaat te stellen, hij heeft heel goed nagedacht over deze beslissing en heeft bij vrienden en de lokale bevolking van zijn gebied advies gevraagd. Ook zijn gemeente Logos heeft hem geadviseerd om ervoor te gaan. Indien hij gekozen wordt kan zich beter inzetten om de mensen te helpen en gemeenschapsprojecten uit te voeren.

Kandidaat nummer drie van het district Sipaliwini op de NDP DNA lijst is heel gemotiveerd, en gelooft erin dat hij gekozen wordt als DNA lid. Lewis is de enige Inheemse kandidaat van het district Sipaliwini. “Ik ben gemotiveerd, de mensen hebben de boodschap begrepen”, zegt hij.

Lewis wil naast het grondenrechtenproblematiek ook werken aan water en elektrificatie in de dorpen middels zonnepanelen. Hiervoor zijn er reeds studies gedaan, mensen zijn naar Zuid-Korea geweest en hebben een beeld van hoe het daar plaatsvind. Ook onderwijs moet verbeterd worden in het district Sipaliwini. Het is volgens de DNA kandidaat niet wat het moet wezen. Sommige dorpen hebben geen school, als er wel een school is zijn er geen leerkrachten. Dit moet verbeterd worden. Hiernaast moet de medische zending verbeterd worden. Volgens Lewis is zijn partij heel sterk in Sipaliwini en wordt er positief gereageerd door de bevolking.  De president gaat vaker naar de dorpen. De meeste dorpen zijn geholpen aan transport, de president heeft vooral een heleboel gedaan te Kwamalasemuto.

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Sipaliwini Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment


© 2018 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.