Drietal wegen Marowijne worden geasfalteerd

asfaltering1

De Minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, gaf op dinsdag 5 mei het startsein voor de asfaltering van een drietal wegen te Marijkedorp en Pierre Kondre in het district Marowijne.De asfaltering van deze wegen is onderdeel van het Landelijk asfalteringsprogramma IV. In dit programma is opgenomen het asfalteren van ongeveer 21 km aan wegen in Marowijne. Hiervoor heeft het ministerie een aannemingsovereenkomst getekend met de aannemer Tjongalanga N.V.

De wegen zullen een verhardingsbreedte hebben van vijf meter, ze vallen onder de wegcategorisering 3 en kunnen een belasting van zes ton dragen. Bij de aanvang van de werkzaamheden is niet gestuit op EBS-masten en Telesur kabels. Slechts de SWM-leidingen die langs de wegen liepen zijn verplaatst en nieuwe leidingen zijn aan weerszijden van de weg gelegd. Voor de extra veiligheid van de kinderen zullen drempels geplaatst worden nabij scholen. Dit zal in samenwerking gedaan worden met de afdeling Verkeer van het ministerie.

Zowel Bryan Blinker, projectdrager van het ministerie, als de Minister wezen tijdens hun toespraak op het belang van het in goede staat houden van de wegen nadat deze geasfalteerd zijn.

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Marowijne

Leave a Reply

Submit Comment


© 2018 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.