Stembureauleden Nickerie al getraind

stemburo-personeel-getraind

In het district Nickerie zijn alle stembureauleden al getraind en geïnstalleerd. Het gaat om een groep van 410 leden die bij districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh een belofte hebben afgelegd. De burgervader wees hen op hun verantwoordelijkheden die zij zullen hebben op de dag van de verkiezingen. Elk stembureau zal uit 10 leden bestaan teweten een Voorzitter, plaatsvervangend Voorzitter, 3 leden en 5 plaatsvervangende leden. Nickerie zal 41 stembureaus hebben verdeeld onder de 5 ressorten die het district telt. In Wageningen komen er 4, Henarpolder 3, Oostelijke polders 7, Nieuw Nickerie 16 en in de Westelijke polders komen er 11 stembureaus te staan. Het Kiesdistrict 3-Nickerie telt 23180 stemgerechtigden die mogen deelnemen aan de verkiezingen van maandag 25 mei 2015. Joeloemsingh geeft aan dat ook alle locaties van de stembureaus in orde zijn. Inmiddels gaat het ministerie van Binnenlandse Zaken door met het trainen van het stembureaupersoneel in de andere districten. In Coronie, Para, Paramaribo en Brokopondo zijn de leden al getraind. In het weekend is een aanvang gemaakt met het trainen van de leden in Wanica. De leden ban de stembureaus moeten hun werk zo strikt mogelijk doen, om ongerief te voorkomen.

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Nickerie Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment


© 2018 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.