Hydroponic het alternatief voor de landbouw, ook in de regentijd

hydroponic

Van donderdag 4 juni – zaterdag 6 juni jl heeft de Hydroponic Greenhouse Coöperatie Suriname haar eerste hydroponic training gehouden. De voorzitter van de organisatie, de heer Delano Ponit is tijdens de cursus als hoofdtrainer opgetreden.
De organisatie stimuleert de toepassing van hydroponics als een innovatieve techniek in de landbouw in Suriname. Hydroponic is een teelttechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van water in plaats van grond (aarde), met daarin meststoffen opgelost voor de planten met als resultaat een snellere groei en een schoon product. Tijdens deze trainingen werden de verschillende hydroponic systemen behandelt en wat er allemaal in geteelt kan worden. Ook werd er veel aandacht besteed aan gewas bescherming en het verantwoord bestrijden van ziekten en plagen. Dit laatste is van belang voor de voedselveiligheid. De training is afgesloten met een demonstratie van 3 verschillende hydroponic systemen. De personen die de cursus hebben gevolgd kunnen vrijwel gelijk hierna een eigen hydroponic system opzetten. Zij kunnen daarbij indien zij dat gewenst achten gebruik maken van technische bijstand van de coöperatie. Ook kunnen zij daar terecht voor zaadjes en marktkennis.

Een belangrijk voordeel van hydroponic is dat de telers zich bij aanhoudende regens niet druk hoeven te maken over wateroverlast. Bij deze vorm van landbouwproductie is het juist zo dat   er veel schoon regenwater in tanks wordt opgeslagen. Welnu bij hydroponic geldt: hoe meer regenwater hoe beter.

De organisatie blikt zeer tevreden terug terug op de  afgelopen cursus en gezien de grote belangstelling maakt het zich nu al klaar voor de volgende cursus. Voor meer informatie is de organisatie bereikbaar via e-mail : hydroponicsuriname@gmail.com of like us op facebook# Hydroponic Suriname.

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Landelijk

One Response to "Hydroponic het alternatief voor de landbouw, ook in de regentijd"

  1. karsiman o says:

    Wanneer is er weer n training, hebt interesse

Leave a Reply

Submit Comment


© 2092 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.