Duitse recherche ziet toename cocaïnesmokkel

32Cocaine

De smokkel van cocaïne is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Dat concludeert de Duitse federale recherche BKA, meldden Duitse media dinsdag. Die inventariseerde alle ontdekte transporten met meer dan 50 kilo en constateerde dat in 2016 72 procent meer cocaïne werd ontdekt dat in 2014.Wereldwijd werd vorig jaar 576 ton cocaïne onderschept. Dat was ook al 40 procent meer dan in 2015.

De toename is ook te zien in cijfers van de drie belangrijkste Europese havens. In Rotterdam werd vorig jaar 14 ton cocaïne onderschept, bijna 10 ton meer dan het jaar daarvoor. In Antwerpen ging het om 27 ton (11 ton meer) en in Hamburg om 1,1 ton (bijna dubbel zoveel).

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Buitenland

Leave a Reply

Submit Comment


© 2018 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.