NDP ziet vrouwen als drager van ontwikkeling

ndp

De Nationale Democratische Partij( NDP), staat vandaag niet slechts stil bij de vele uitdagingen van vrouwen binnen onze samenleving maar zeker ook bij de kansen die de huidige regering aan vrouwen biedt zich te kunnen profileren en ontwikkelen binnen de samenleving.Het is duidelijk zichtbaar en historisch te noemen de prominente rollen die vrouwen binnen de regering, overheid, bestuur, politiek en op maatschappelijk niveau vervullen binnen de huidige regering. De partij zal zich blijven inzetten dat vrouwen zich waardig blijven profileren ter versterking van de ontwikkeling van onze natie.

De partij staat ook stil bij de uitdagingen van vrouwen in ons land. De kwetsbaarheid binnen gezinnen, groepen en culturen gaat niet voorbij aan de partij. Initiatieven voor de versterking van de vrouw zullen in dit kader dan ook niet uitblijven. Binnen de partij is er een platform opgezet om vrouwen binnen de verschillende ressorten te versterken in allerhande vaardigheden die ze in staat zullen stellen ook hun economische positie te verbeteren.. Volgens de partij is het meer dan ooit tijd om naar mogelijkheden te kijken hoe vrouwen beter te coachen  binnen politiek bestuurlijke rollen.

Daarnaast is het de partij opgevallen dat vrouwen kwetsbaar in de media worden gepositioneerd. Het komt nog teveel voor dat vrouwen negatief of seksistisch worden gepresenteerd in de media. Onlangs werd een prominente vooraanstaande Surinaamse vrouw die uit een bepaalde politieke partij is gestapt seksistisch aangevallen. De NDP betreurt zulke incidenten in de media en roept op deze internationale dag van de vrouw alle organisaties en insituten op vrouwen waardig te positioneren in de media.

De dagelijkse realiteit gebied te concluderen dat wereldwijd de vrijheid van de vrouw niet optimaal ervaren wordt. Vrouwen worden nog steeds geconfronteerd met de vele vormen van geweld, die behalve de fysieke integriteit aantasten, in teveel gevallen ook het leven van de vrouw hebben opgeëist. Ook Suriname is niet bespaard gebleven van deze vormen van geweld tegen vrouwen.De NDP verwerpt elke vorm van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen de vrouw, zorgt voor ontwrichting van onze samenleving.

Wij geloven in erkenning, waardigheid en respect die als voorwaarden kunnen dienen om  geweld tegen vrouwen terug te dringen en zelf te elimineren. De partij gelooft  dat door versterking van zowel de man als de vrouw, een basis kan worden gelegd voor erkenning van rechten en bescherming van zowel de man als de vrouw. De vrouw is de drager van ontwikkeling. Geweld tegen de vrouw in elk opzicht schaadt de ontwikkeling van onze natie.

De NDP roept alle organisaties en instituten op die zich sterk maken voor de  bescherming en verhoging van de betrokkenheid en participatie van vrouwen zich te blijven inzetten voor de doelgroep. Wij wensen alle Sranan uma’s een prettige dag van de vrouw toe.  “Strey de fu strey wi no sa frede, Gado de wi fesi man!”

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Landelijk, Nieuws

Leave a Reply

Submit Comment


© 0918 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.