Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld had ontmoeting met staatshoofd

humphry_jeroe_Detailfoto

Op 26 april heeft president Bouterse het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld ontvangen. Het Comité heeft de president geïnformeerd over de handtekeningenactie en haar werkzaamheden in het kader van dialoog en verzoening. Ook heeft het Comité de president gevraagd om de medewerking van de regering bij de organisatie van de Dag van Nationale Rouw en Verzoening en de inrichting van het Pad van Verzoening. Het Comité wil internationale organisaties betrekken bij het werk van dialoog en verzoening in Suriname. Die organisaties zullen dan altijd de regering van Suriname benaderen voor toestemming. Het Comité heeft de president gevraagd om die toestemming te verlenen.

De president heeft de medewerking van de regering toegezegd op alle vlakken. Op 27 april heeft het Comité een gesprek gehad met minister Noersalim om de praktische zaken te bespreken m.b.t. de organisatie van de Dag van Nationale Rouw en Verzoening en de inrichting van het Pad van Verzoening. De minister heeft toegezegd dat het ministerie haar medewerking zal verlenen bij de inrichting van het Pad van Verzoening. Ook zal de minister de de medewerking van het ministerie zodanig inrichten dat de Dag van Nationale Rouw en Verzoening op een structurele wijze kan worden ondersteund.

 

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0
Filed in: Landelijk

Leave a Reply

Submit Comment


© 2018 Krindenki. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.