Artikel gegevens

  • op 14.04.2013
  • om 08:00 AM
  • door esha

Organisaties bundelen samen voor viering 140 jaar hindoestaanse immigratie

Apr14

ashwin adhin CUS

De Surinaamse samenleving zal van 3 mei tot en met 25 juni mogen genieten van verschillende activiteiten in verband met de herdenking van 140 jaar Hindoestaanse immigratie in Suriname. De herdenking vindt jaarlijks plaats op 5 juni. Vanwege de lustrumviering dit jaar zijn er heel wat activiteiten.

Diverse organisaties hebben op 5 april een samenwerkingsovereenkomst getekend en is ook de nationale commissie herdenking 140 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname geïnstalleerd. De Culturele Unie Suriname (CUS) die de overkoepelende en coördinatie orgaan is heeft op vrijdag 12 april een uiteenzetting van de activiteiten aan de pers gepresenteerd.

mini lalarookh

De organisaties zijn al maanden bezig geweest met de voorbereiding en er zijn heel wat activiteiten gepland. Bootwedstrijden, shows van tazza en majorette groepen, een cook-out , kunstenaarsexpo en een beurs in het Flamboyant park maken deel uit van het programma. De drukste periode van activiteiten begint op 31 mei loopt door tot 5 juni. Activiteiten van de zangvolgelclub, de cricketclub en de Sores zijn ook opgenomen in het programmaboekje. In Nickerie , Saramacca en Wanica  worden er ook activiteiten gehouden. Ashwin Adhin voorzitter van de Cus geeft aan dat met de installatie van de commissie er solidariteit wordt aangetoond. “Het is ook de bedoeling dat mensen kunnen trekken naar de diverse activiteiten zonder er 1 te missen” zegt de CUS voorzitter. Aangezien het om een lustrumviering gaat, wordt 5 juni mogelijk een vrije dag. Vanuit de regering is er nog geen bevestiging hierover.

 

krijg de reacties via RSS

Er zijn geen reacties op dit artikel

U kunt uw eigen reactie achterlaten

* deze velden zijn verplicht


3 × = three

Krin Denki nieuws is powered by Novoteqnica