Artikel gegevens

 • op 15.06.2011
 • om 08:29 PM
 • door Fabian

President Bouterse overtuigd van kwaliteit Financiënminister Wijnerman

Jun15

President Desire Bouterse is overtuigd van de kwaliteiten van Financiënminister Adelien Wijnerman. “In Suriname zullen er weinig mensen zijn die het ministerie van Financiën zo goed als Wijnerman zullen kennen”, zei het staatshoofd vanochtend bij de beëdiging van Financiëndirecteur Wijnerman tot minister van het departement. Financiënminister Wijnerman is de opvolger van ex-minister Wonnie Boedhoe die op vrijdag 10 juni haar functie op grond van persoonlijke redenen ter beschikking heeft gesteld van het staatshoofd.

Wijnerman zal als Financiënminister direct belast worden met het toelichten en verdedigen van de begroting(en) van regering Bouterse/Ameerali in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandelingen. Bouterse is ervan overtuigd dat Wijnerman de job zal aankunnen, omdat zij ruim 20 jaren werkt op het ministerie van Financiën, waaronder ruim vijf jaren als directeur en in die hoedanigheid vaker begrotingen heeft opgemaakt of heeft geholpen ermee. “Wij zijn blij dat Wijnerman die functie heeft geaccepteerd”, aldus Bouterse.

Het staatshoofd bedankte Boedhoe bij de beëdigingceremonie voor het feit dat zij in de moeilijke periode van Suriname haar schouders onder het werk heeft willen zetten als bewindsvrouwe van Financiën. De kersverse minister WIjnerman bedankte in haar toespraak de Almachtige God en de regering voor het in haar gestelde vertrouwen.

Broertje Emiliano Wijnerman is er bijzonder blij mee dat zijn oudere zus thans minister van Financiën is geworden. “Zij heeft jaren gewerkt en altijd haar best gedaan dus ik denk dat ze de job zal aankunnen. Ik hoop ook dat zij de juiste ondersteuning krijgt”.

 

krijg de reacties via RSS

Er zijn 3 reacties op dit artikel

 1. ghanshyaam says:

  Doe uw best voor Suriname. Goede gedachten en gevoelens van deze mede surinamer ondesteunen u.

 2. Namens Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya says:

  Beste broerje Emiliano Wijnerman,

  Alvorens op uw verzoek voor ‘ondersteuning’ in te gaan, willen wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya u en uw oudere zus mevrouw Adelien Wijnerman alvast van harte feliciteren met haar benoeming tot Minister van Financiën.

  Ter ondersteuning daarvan zoals u dat publiekelijk verzocht hebt, willen wij vervolgens een dringend advies als cadeau aan de minister meegeven. Namelijk een ‘Onafhankelijk Commissie Onderzoek’ te laten plaatsvinden. Naar ‘vermeende’ strafbare feiten t.a.v. van de vele dwangsommen, waarmee de huidige Surinaamse regering momenteel opgescheept zit. En nog voor een slordig bedrag van ongeveer 100 miljoen SRD oftewel € 50.000.000.

  http://www.youtube.com/watch?v=wxvW6pAEijY&feature=related

  En indien zou blijken dat er voldoende aanwijzingen zijn van ‘geheime afspraken’ tussen overheidsambtenaren en/of belanghebbenden in relatie tot de eisers in kwestie; waarbij het vermoeden bestaat dat verantwoordelijken zich schuldig zouden hebben gemaakt aan samenspanning ter oplichting van de staat in het kader van fraude en/of corruptie (witteboordencriminaliteiten); dan zou op verzoek van de staat de Rechterlijke Macht van Suriname redelijkerwijs al deze dwangsommen voor onbepaalde tijd ‘on hold’ kunnen plaatsen. Dit op afwachting van een juridisch onderzoek.

  MALVERSATIES ZIJN ONGEREGELDHEDEN, ZAKEN DIE NIET KLOPPEN. WAARBIJ ALS VOORBEELD EEN AMBTENAAR, ADVOCAAT OF NOTARIS, ZIJN OF HAAR POST OF VERANTWOORDELIJKHEID MET EEN BEPAALD DOEL BEWUST ONEERLIJK HEEFT WAARGENOMEN.

  TEN VOORDELE VAN ZICHZELF EN/OF ANDEREN, TEN NADELE VAN DE DERDEN, ZIJN WERKGEVER OF DE STAAT ZELF.

  En wij denken dat voor een slordig bedrag van € 50.000.000 zulks een onderzoek de moeite waard zou kunnen zijn. Desnoods om de ‘dubieuze eisers’ in kwestie uiteindelijk te dwingen, om een schikking met met de staat te treffen.

  Tevens zou van de verzamelde informatie handig gebruik gemaakt kunnen worden, om voor de Republiek Suriname toekomstig beleid uit te stippelen ter voorkoming ‘malversaties’. Dit in het kader van ‘Corruptie Bestrijding’.

  Hopende u hiermede voldoende van dienst te zijn geweest en verblijven wij met een strijdlustige doch vriendelijke groet.

  http://www.youtube.com/watch?v=1BIRO23utBc&feature=related

 3. Namens Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya says:

  Beste broerje Emiliano Wijnerman,

  Nog dit op de valreep.

  De Onafhankelijke Rechterlijke Macht van Suriname beschikt nogsteeds over alle rechterlijke uitspraken t.a.v. de dwangsommen, welke de staat Suriname in de afgelopen tien jaar opgelegd zijn.

  Dit wensen wij aan te geven, omdat wij vernamen dat bij het aanstreden van de huidige regering vele van deze dwangsommen opzettelijk weggemaakt zijn uit de overheidsadministratie. Dit om deze ‘stilzwijgend’ op te schroeven, tot het moment dat uiteindelijke uitbetaling door de staat zal plaatsvinden. En dan is het ‘kassa-time’. Terwijl dit geld van meer dan € 50.000.000 aan betere doeleinden besteedt zou kunnen worden.

  Wan sari tori doch heel veel succes ook aan de minister toegewenst met de zegen van Anana.

  http://www.youtube.com/watch?v=KNBOEqxYy9A&feature=related

U kunt uw eigen reactie achterlaten

* deze velden zijn verplicht


× six = 48

Krin Denki nieuws is powered by Novoteqnica