Artikel gegevens

  • op 25.06.2011
  • om 11:28 PM
  • door Fabian

Brug uitkijk-Hamburg onder mega publieke belangstelling geopend

Jun25

De ongeveer 180 meterslange Uitkijk-Hamburg brug over de Saramaccarivier is op zaterdag 25 juni 2011 onder grote belangstelling geopend voor het publiek door vicepresident Robert Ameerali. “De bewoners van Saramacca zijn op dit moment bekroond voor hen zes jaren geduld en zijn uit het lijden verlost”, aldus minister Ramon Abrahams van Openbare Werken in zijn toespraak. Zoals vaststaat, moesten bewoners van ondermeer Hamburg kilometers omrijden via de Vijfde Rijweg of met een verboot oversteken om de plaatst van bestemming te bereiken.

Zowel minister Abrahams als burgermoeder Roline Samsoedin van Saramacca is ervan overtuigd dat de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de woongebieden in Saramacca en omgekeerd richting Paramaribo met de opgeleverde brug drastisch zijn verbeterd. De productie, ondernemerschap en ontwikkeling in het district Saramacca krijgen tegelijkertijd extra groeipotentie. “Het is een droom dat voor ons is verwezenlijkt. Het leek erop dat de oplevering van de brug een droom zou moeten blijven maar dankzij regering Bouterse/Ameerali staat de Uitkijkbrug er”, aldus Samsoedin.

Minister Abrahams heeft ondanks zijn herniaoperatie kort terug in Cuba gemeend om de brug direct op 25 juni 2011 te openen voor het publiek, omdat hij weet dat de leefgemeenschap van Saramacca onnodig zes jaar heeft moeten ‘lijden’. De bouwwerkzaamheden bij de brug, die volgens een bouwcontract van 30 bruggen uit 2004 5.6 Amerikaanse Dollars zou kosten, moest ministens twee keren worden gestaakt. De bruggenbouwer Bouwbedrijf van Kessel had in de eerste instantie onvoldoende oever- en grondonderzoek verricht, beaamt ook Stanley Koole van Ace Consultancy, en bleek 2008 niet instaat te zijn de brug te bouwen. Toen had de regering al 4.37 miljoen voor de bouw overgemaakt voor de aannemer. Ook additionele kosten voor directievoering. In 2010 is bruggenbouwer Ballast-Nedam NV voor een bedrag groot 3.75 miljoen Euro aangetrokken voor de afbouw en reparatie van de brug. De bruggenbouwer moest ondermeer de draagconstructie van de brug verbeteren, de peilers verlengen en de aansluitende wegen regelen.

De bouw van de brug moest door drie regering geschieden: regering Venetiaan 1, Venetiaan 2 en regering Bouterse, dan vraag je jezelf wel af of ze wel wat van kunnen, maar dit is de signatuur van regering Bouterse/Ameerali: “We deliver en we maken af” aldus vicepresident Robert Ameerali. Hij verzekerde dat de regering nog meer zal doen voor het volk van Suriname, want basisinfrastructuur en het hard werken erbij brengt op termijn ontwikkeling. Naast de Uitkijkbrug wordt de Pikin Saronbrug eveneens over de Saramaccarivier medio juli afgebouwd en opgeleverd door Haukes Construction NV.

 

krijg de reacties via RSS

Er zijn 2 reacties op dit artikel

  1. Marjon says:

    Yes! Chappau regering Bouterse/Ameeralie..you have delivered!

  2. John says:

    De nieuwe regering heeft laten zien dat zeggen en doen. Laten wij hopen dat deze brug de voorganger is van de brug bij Carolina. Het is onbegrijpelijk dat het bedrijf die deze brug kapot heeft gemaakt nog steeds de staat Suriname hiervoor niet heeft vergoed. Als men op de eigendommen van dit bedrijf beslag legt zullen ze anders praten.

U kunt uw eigen reactie achterlaten

* deze velden zijn verplicht


4 × four =

Krin Denki nieuws is powered by Novoteqnica