Artikel gegevens

  • op 27.08.2011
  • om 07:48 AM
  • door esha

Internationale daling goudprijs geen invloed op Surinaamse goudprijs

Aug27

De internationale prijsdaling van goud heeft geen invloed op de goudprijs in Suriname. Dit omdat ons land dit edelmetaal niet importeert. De prijzen in de winkels van goudsmeden vertonen daarom ook geen daling. Vanaf woensdag is de goudprijs getuimeld van US$ 1.900 naar US$ 1757.30 per troy ounce (31.1 gram). Enkele Surinaamse juweliers, om een reactie gevraagd als zij hun prijzen ook aanpassen aan de internationale marktprijs, zeggen dat niet te doen.

“Wat we wel doen om onze klanten tegemoet te komen is dat we een korting geven. Waarmee we zitten is dat alles duur is geworden en mensen niet zoveel meer kopen. We krijgen af en toe wat kleine reparaties en wat zelden voorkomt is het vervaardigen van sieraden naar keuze van de klant. Maar je kunt dan geen korting geven, vooral als het om gecompliceerde modellen gaat en de dikte die de persoon wil hebben, kunnen we geen korting geven” zegt een bekende goudsmid.

Een juwelier die heel lang in deze sector bezig is zegt dat het erg te vinden, dat haast iedereen binnen stapt en vraagt naar wit goud of de wel bekende Braziliaans goud koopt. “Ze zijn eigenlijk wel mooi, maar hoeveel waarde bezit zo een spul. We werken ons kapot in deze sector en we hebben geen vakbond die voor ons opkomt. Een ieder doet zijn eigen ding” zegt hij.

Vervolgens verwijzen de juweliers  naar de kranten, waarin de goudprijs wordt aangegeven. In werkelijkheid werkt het gewoon anders, zeggen de investeerders die hun winsten op dit edelmetaal nemen. Als je naar de Centrale Bank gaat ben je nog niet klaar. De omzetbelasting van 10 % en 7 % provisie moet betaald worden. Ja, en alles wordt natuurlijk verwerkt in de prijs die de consument moet betalen”, geven de juweliers aan.

krijg de reacties via RSS

Er zijn geen reacties op dit artikel

U kunt uw eigen reactie achterlaten

* deze velden zijn verplicht


− 5 = two

Krin Denki nieuws is powered by Novoteqnica